Ügyeljünk egészségünk megőrzésére!

Az egészségünk megőrzésére maximálisan oda kell figyelnünk, ezért fontos, hogy helyesen táplálkozzunk, hetente többször mozogjunk, elegendő mennyiséget aludjunk, rendszeresen járjunk el szűrésekre, orvosi ellenőrzésekre és ügyeljünk arra is, hogy bizonyos időközönként relaxáljunk. A kikapcsolódásra kiváló megoldás a szaunázás, ami egyben a szervezetünkre is remek hatást gyakorol, illetve meglehetősen pihentető. A felnőttek és a gyermekek egyaránt szaunázhatnak, tehát ez egy kellemes időtöltést jelenthet a család számára.

Napjainkban megnövekedett az igény a szaunázás iránt, éppen ezért számos fitnesz teremben is elérhető a szolgáltatás. Nincs is jobb annál, mint amikor egy kiadós edzést követően megpihenhetünk a szaunában üldögélve.

Milyen előnyei vannak a szaunázásnak?

A szauna egyik legpozitívabb tulajdonsága, hogy megszabadítja szervezetünket a felgyülemlett méreganyagoktól, amelyek a verejtékezéssel együtt távoznak a testünkből. Jót tesz a vérkeringésnek és erősíti az immunrendszerünket, de javítja a légzést is. A szaunát rendszeresen használók tapasztalatai alapján kevesebben kaptak el valamilyen felső légúti megbetegedést, tehát ennek az esélye is csökkenthető. Továbbá feszesebbé teszi a bőrünket és az izomlázzal járó kellemetlen tüneteket is enyhíti. Érdekesség, hogy a finneknél még receptre is felírják a szaunázást, ha szükséges, viszont arra célszerű figyelni, hogy egyszerre túl sok időt ne töltsünk a melegben. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek, illetve azoknak, akik magas vérnyomással küzdenek, nem javasolt a szauna használata.

Várandósan vajon lehet szaunázni?

A kérdés eléggé megosztja az érintettek táborát, valaki azt mondja, hogy kifejezetten jót tett számára, hiszen megszüntette a rosszulléteket, de van, aki egyáltalán nem ajánlja. Ha biztosra akarunk menni, inkább forduljunk bizalommal egy nőgyógyászhoz és kérjük ki a véleményét, terhesen amúgy is vannak kötelező orvosi vizsgálatok, de egyébként is érdemes évente legalább egyszer ellátogatni nőgyógyászati ellenőrzésekre.

Amennyiben kiváló és megbízható orvost keresünk, bátran forduljunk Dr. Kovács Zoltán nőgyógyász szakorvoshoz, aki nem csak rendkívül figyelmes és odaadó betegeivel szemben, de még a tudása is kimagasló.

A FinnRelax-nál többféle szauna típus közül is lehet válogatni, tekintse meg az infraszauna (infrakabin), valamint finn szauna kínálatunkat is!