Komfortérzet növelése otthonunkban

Annak érdekében, hogy igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tárgyakkal és berendezésekkel vesszük körbe magunkat. A nyugodt és kényelmes otthon megteremtéséhez gondosan fel kell mérni a saját és szeretteink szükségleteit, és annak megfelelően kell kialakítani az enteriőrt.

Komfortérzet növelése otthonunkban

Olyan kiegészítőkkel érdemes feldobni a belső tereket, amelyek barátságosabbá, személyesebbé varázsolják a környezetet és tükrözik a személyiségünket. A kényelem mellett ilyenkor szóba jöhetnek az örömöt, nyugalmat, bátorságot, vagy éppen szenvedélyt sugárzó lakberendezési tárgyak. Ezek közé tartoznak a különféle díszpárnák, falikárpitok, különlegesebb bútorok, fényképek, szobrok, faldekorációk, vagy terítők.

Nem csak a külsőségekre érdemes figyelni, hanem az illatokra, a hőmérsékletre és a világításra is. Egy elegáns diffúzor, vagy néhány illatgyertya tökéletesen meg tudja adni azt a hangulatot a helyiségeknek, amelyet igazán szeretnénk. Emellett fontos, hogy a hőérzetünk is rendben legyen, hiszen senki sem szeret fázni, vagy éppen feleslegesen izzadni otthonának nyugalmában. A fényerő legyen szabályozható, így mindig aktuális hangulatunknak megfelelően állíthatjuk a fény mennyiségét. Egyre többen szavaznak bizalmat a színüket változtatni tudó okos izzóknak.

Lelkünk kiegyensúlyozottsága mellett mindenképpen fontos figyelmet szentelnünk a testünk egészségére is. Egy szauna beépítése tökéletesen kiszolgálja ezt a célt, sőt, a benne töltött idő alatt nem csak a szervezetünk, de a szellemünk is regenerálódik. Arra viszont ügyelni kell, hogy betartsuk a szaunázás írt és íratlan szabályait, mint amilyen a megfelelő hidratálás is. Ez történhet egyszerű, nem túl hideg csapvíz, vagy egy elegáns szódagép által frissen készített, bubis frissítő keretében is.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne élvezzük ki minden pillanatát – az otthon töltött időt pedig vétek elpazarolni egy olyan környezetben, ahol nem tudunk teljes mértékben kiteljesedni.