Hammam

Gyorsan változó világunkban elengedhetetlen, hogy a jólétünknek prioritást adjunk. A rohanó hétköznapok megviselhetik testi és lelki egészségünket. A hammam rituálék és a törökfürdők ősi wellness gyakorlatok, amelyek évszázadok óta léteznek. Egyedülálló módját kínálják a test és a lélek kikapcsolódásának és felfrissítésének.

A Hammam rituálék és a törökfürdők eredete

A Hammam rituálék és a törökfürdők gazdag története az ókorig nyúlik vissza. A Hammam, a római fürdő török változata, amely az Oszmán Birodalom szerves részét képezte. Nem csak a test megtisztítására, hanem társadalmi összejövetelek helyszínéül is szolgált. Az Oszmán Birodalom népeinek rituáléja volt, és Törökországban még napjainkban is hagyomány.

A törökfürdők a Közel-Keleten és Észak-Afrikában is népszerűek lettek. A fürdőket tisztálkodási és relaxációs célokra használták. A törökfürdők jelentősége a különböző iszlám kultúrákban is megfigyelhető volt, fontos szerepet játszottak a muszlimok életmódjában, lényegében a test és a lélek megtisztításának eszközeként tekintettek rájuk.

A Hammam rituálék és a török fürdők előnyei…

A Hammam rituálék és a törökfürdők tehát számos előnnyel járnak testi és lelki jólétünk szempontjából.

Milyen fizikai előnyei vannak?

Ezek a wellness gyakorlatok mélyen megtisztítják a bőrt, eltávolítják az elhalt hámsejteket is. A törökfürdőkben magas a páratartalom, ami segít megnyugtatni a légzőszerveinket. Továbbá, a meleg légkör nyugtató, relaxáló közeget teremt, ami nagyban csökkenti a stresszes állapotot.

Milyen mentális előnyei vannak?

Mint már említettük, a fürdő légköre jelentősen hozzájárul a stressz csökkentéséhez, így az elménk is jócskán megtisztul. Az endorfinok felszabadulásának köszönhetően a hangulatunk is jobb lesz, és a közérzetünk is kiegyensúlyozottabbá válik.

Wellness megoldásokkal foglalkozó cégünk olyan termékek széles választékát kínálja, amelyek fokozhatják a Hammam és a törökfürdő élményét. Immár 3 évtizede foglalkozunk szaunák és gőzkabinok tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, így csapatunknak tekintélyes tapasztalata halmozódott fel ezen a területen. Amennyiben Te is szeretnél valódi wellness megoldásokat az otthonodba, fordulj hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésedre!