Üzleti célú wellness megoldások

Egy szálloda, edzőterem, sportklub, egészségügyi intézmény vagy egy vállalat wellness helyiségeinek kialakítása különös figyelmet igényel.
360_230_1

Maga a wellness koncepció egy komplex tervezési és kivitelezési koncepció, aminek a végcélja az optimális kialakítás, melyben a külön - külön megfogalmazott funkciók egységes wellnessé alakulnak, és tükrözik a megrendelő elvárásait.

360_230_2

A logikus elrendezés, az optimális méretezés, a bejárási útvonalak helye, kialakítása, mind a feladat részét képezik. A terv abban az esetben jó, ha alkalmazkodik a megrendelő funkcionális és financiális feltételeihez és beilleszthető az épület építészeti és gépészeti terveibe.

360_230_3

A koncepció meghatározásakor figyelembe kell venni, hogy milyen típusú létesítményről van szó. Más szempontok szerint alakítandó a wellness szolgáltatás egy szállodai wellness, egy családi hotel és panzió, egy gyógyfürdő, illetve gyógyászati célú intézmény esetében. A létesítmény típusa alapvetően meghatározza, hogy hány féle szolgáltatást biztosítsunk.

Mind ezek mellett gondolnunk kell a létesítmény besorolásától függő minimálkövetelményekre, hiszen ezeket jogszabályok írják elő.


Finnrelax® tervezési szempontok

A közületi wellness tervezése komplex és különös figyelmet igénylő feladat, aminek legalapvetőbb szempontjai:

360_230_tervezesi-szempontok
  • a  száraz és nedves helyiségek térbeli elhelyezése,
  • a személyzetet igénylő, és a felügyeletet nem igénylő helyiségek elhelyezése,
  • a cipős és mezítlábas helyiségek elkülönítése,
  • az arányok kialakítása,
  • optimális bejárási útvonalak kialakítása,
  • a szükséges tisztálkodási és pihenési lehetőségek megteremtése, elhelyezkedése és száma. 

Nem szabad megfeledkezni a sok terven hiányzó, vagy rosszul elhelyezett gépészeti helyiségek kialakításáról. (Vannak például olyan kabin csoportok, melyek gépészeti vonzatuk miatt nem lehetnek távol egymástól.)

A Finnrelax® wellness megoldás tartalma:

 

360_230_4
  • wellness koncepció leírása
  • alaprajzi tervek a szükséges metszetekkel
  • műszaki terv
  • 3D-s látványtervek

A jól megtervezett wellnessben a vendég azonnal otthon érzi magát, mindent megtalál. Ügyelni kell arra, hogy az egymáshoz kapcsolódó funkciók térben is egymás közelében legyenek.

Soha nem lesz jó wellnessünk, ha nem hangoljuk össze az épület más funkcióival. Az épület komplex ismerete megóvhat bennünket attól, hogy például zajos szellőző gépház mellé tervezzünk csendes wellness pihenőt.

nagy_1

Célunk, hogy ügyfeleinknek egy kézben nyújtsunk teljeskörű szolgáltatást és a megvalósulás teljes folyamatát is végig kísérjük.

Érdekelnek komplex szolgáltatásunk részletei? Ezekről itt olvashatsz bővebben, vagy:

Kattints és foglalj időpontot díjmentes konzultációra és mi támogatni fogunk abban, hogy a Számodra legjövedelmezőbb wellness megoldás szülessen meg:

Díjmentes konzultáció

Kapcsolat

FINN WELLNESS Kft.

Cégjegyzékszám: 01-09-186565, Adószám: 24381132-2-41, Bemutatóterem: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 63/A

Nyitva tartás:
Kedves Ügyfelünk!
A nyár folyamán üzletünk megújul, ezért a július 1. és szeptember 13. közötti időszakban az alábbi nyitvatartással várjuk: HÉTFŐ-PÉNTEK: 10:00-15:00.
Azonnali elérhetőségek