Szaunakellékek, kiegészítők

A szaunázás évszázadok óta népszerű módja a kikapcsolódásnak és a lazításnak, a hagyománya egészen az ókorig nyúlik vissza. A rendszeres szaunázásnak számos egészségügyi előnye van, többek között javítja a vérkeringést, oldja a stresszt, méregtelenít, ellazítja az izmokat és fiatalítja a bőrt. A relaxáló élményt különféle szaunakiegészítők használatával is fokozhatjuk.

Miért fontosak bizonyos tartozékok?

Az efféle kiegészítők nem csak a szaunázás élményét teszik élvezetesebbé, hanem hozzájárulnak a nagyobb biztonsághoz, higiéniához és kényelemhez is. Bizonyos darabok a szauna élettartamát is növelik.

Az olyan tartozékok, mint a hőmérők és a higrométerek, segítenek a szaunán belüli hőmérséklet és páratartalom ellenőrzésében, így elkerülhetőek a balesetek.

A szaunapárnák, szaunaolajok és -illatosítók fokozhatják a relaxáció élményét, ezáltal még jobban ellazulhatunk. A szaunákba tehát párnákat is vihetünk, amelyek segítségével a fejünknek is kényelmes alátámasztást nyújthatunk. Az olajok, illatanyagok pedig csökkenthetik a stresszt és növelhetik a relaxáció mértékét.

szaunavödrök és -kanalak elengedhetetlen kellékek, a hőálló kanállal merhetjük ki a vizet, amit ráöntünk a kövekre, hogy gőz keletkezzen. A kiváló minőségű anyagok meggátolják a baktériumok elszaporodását, ebből kifolyólag a szauna higiéniáját is javítják.

A szaunatörülközők és -köpenyek kényelmesebbé tehetik a szaunázás élményét, mivel vérkeringést serkentő és nagy nedvszívó felületet biztosítanak, ezeken ülni vagy feküdni egyaránt lehetséges. A természetes anyagokból, például lenfrottírból készült törölközők és köntösök kiválóan szívják fel a nedvességet és a testhőmérséklet szabályozásában is jelentős a szerepük.

A szaunakövek például a szaunázás élményének meghatározó részét képezik, ezért lényeges, hogy kiváló minőségű vulkanikus kőzetet válasszunk, amelyek rendszeres cseréje segíthet megelőzni a szaunakályha károsodását, és biztosítja a szauna hosszú élettartamát.

Cégünk közel 3 évtizede foglalkozik szaunák, SPA kabinok tervezésével, telepítésével és szervizelésükkel, így bőven van már tapasztalat a hátunk mögött, és rengeteg elégedett ügyféllel rendelkezünk. Amennyiben Te is szeretnél valódi wellness megoldásokat otthonodba, fordulj hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésedre.